Wednesday, December 3, 2008

#20 - Tali Pinggang Yang Tak Ikat Pinggang Langsung

Pemandu Proton Saga: Ohaio gozaimasu (selamat pagi)
Pasukan Keselamatan Kasukabe: Ohaio (pagi)
PPS: Akemashite omedetou gozaimasu (selamat tahun baru)
PKK: Haaaiitt.

PPS tersenyum lebar.

PKK: Saman. Tali pinggang tak pakai.
PPS: Minta maaf Tuan. Ni saya pakai ni. Isteri saya pun pakai.
PKK: Saman. Penguatkuasaan ketat sekarang ni.
PPS: Tapi kami pakai tali pinggang ni Tuan.
PKK: Tu. Tiga orang kat belakang tu tak pakai?

PPS tepuk dahi.
PKK geleng kepala.

PPS: Alamak. Tali pinggangnya pun takde. Nak ikat apa benda?

*PPS - Pemandu Proton Saga
*PKK - Pasukan Keselamatan Kasukabe

2 comments :

kitsch snitsch said...

uu? bukan berkuat kuasa 1st january ke?

Akmal said...

mmg berkuatkuasa 1st january tp its mention in the newspaper kalau passenger blkg tak pakai seatbelt, driver yg kene saman...bukan orang yg duk blkg tak reti bahase tak pakai seatbelt...in other countries both driver and the passenger dpt saman....malaysia oh malaysia