Wednesday, November 10, 2010

#37 - Perihal Menaggal Stiker Road Tax (Lesen Kenderaan Motor)

Ya, mencabut stiker road tax kereta adalah satu pekerjaan yang sangat madefaker sekali. Lebih fakap daripada menanggung derita sakit cirit-birit.

Kamu-kamu semua yang mempunyai idea untuk mempermudahkan pekerjaan menanggalkan road tax kereta ini secara mantap, kemas dan cantik, sila kemukakan.

Tolong.

6 comments :

Skinny Yash said...

amat pandai! bersih licin je cermin kereta kami! :)

zan said...

buat time kereta sejuk (baca: waktu malam). amik loytape yang lebar, tampal dekat roadtax, buat banyak2 sampai cover semua tempat roadtax kemudian tarik loytape dari cermin. roadtax lama akan terlekat pada loytape dan akan terikut tertanggal. repeat sampai cermin bersih.

tapi kalau cermin depan tu bertinted, seeloknya lekatla roadtax atas sticker. kalau buat cara macam di atas, maka tercabutla pulak tinted tu..

dinsman said...

hahaha kereta ktorg dah jd kedai sticker rodtex. cam cerpelai.

AWI said...

Memang leceh.
1. Kopek je.
2. Kikis bahagian tertinggal. Guna objek tumpul.Nnt tinggal cebisan kecil dan melekit.
3. Sembur glass cleaner,lam pakai kain. Kalau takda glass cleaner,guna sabun wangi atau detergen dilarutkan dlm air.

Ambil masa sejam ikot kepantasan. Tp sure takde kesan lekit2.

StingRay said...

Tukar cermin paling senang.

Tapi..mahal sikit lah.

servis said...

Paylaşımlarınızdaki yaklaşımlar çok hoş . Hurdacılar olarak teşekkür eder ve paylaşımlarınızın devamını bekleriz .